Pulled lax med BBQ
En burgare sitter aldrig fel – speciellt inte med BBQ-marinerad lax och picklad rödlök.
Ingredienser 4 port
-
Falkeskog Varmrökt lax 400 g
-
1 dl BBQ-sås
-
2 msk finhackad gräslök
-
1 stor rödlök
-
1 dl socker
-
1/2 dl ättika (12%)
-
1,5 dl vatten
Gör såhär
- Pickla löken genom att koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna och häll över den skickade löken i en glasburk. Låt kallna i kylen.
- Bryt laxen i mindre bitar. Lägg laxenbitarna i en bunke och tillsätt BBQ-sås och hackad gräslök. Vänd försiktigt runt laxen tills allt är väl blandat.
- Servera i hamburgerbröd med sallad och picklad rödlök.
Andra recept
Sillsmoothie
Sillsmoothie En riktig vitaminbomb, fylld med nyttigheter från apelsin, mango och sill.Ingredienser 4 port 2 dl färskpressad apelsinjuice 1 dl fryst mango 1 tsk ingefära 3 bitar Falkeskog Svartvinbärssill Gör såhär 1. Mixa alla ingredienser och servera i...
Bakad sötpotatis med kräftsill
Bakad sötpotatis med kräftsill En klassisk bakpotatis på Falkeskogs vis.Ingredienser 4 port 4 sötpotatisar Falkeskog Kräftsill Gräslök Isbergssallad Gör såhär 1. Baka sötpotatisen i 1-1,5 timme i 200°C. 2. Skär ett snitt i potatisen när den är färdig och...
Bloody Mary med tomatsill
Bloody Mary med tomatsill En klassisk brunchdrink som går hem i alla lägen – nu med en twist.Ingredienser 4 port 4 dl tomatjuice 1/2 pressad citron 1 msk worcestershiresås 1 krm salt 1 nypa vit- och svartpeppar Ett stänk av Tabasco efter tycke och smak...
Falkeskog Delikatesser AB
Orgnr: 559111-8772
Hamnplan 10 (Nogersunds hamn)
294 95 Sölvesborg
Ph: +46 (0) 456 64 61 00
Copyright © Falkeskog Delikatesser AB