Lerpottasill med brynt smör

En skånsk klassiker som aldrig går ur tiden.

Ingredienser 4 port

 

  • 4 Falkeskog matjessillfiléer
  • 1 rödlök
  • 3 hårdkokta ägg
  • 100g skirat smör
  • ½ dl hackad dill
  • Salt och peppar
  • ½ dl gräslök

Dela

Gör såhär

 

1. Lägg upp sillen på ett fat

2. Hacka äggen grovt

3. Blanda rödlök, dill och gräslök. Vänd i de hackade äggen. Fördela äggblandningen över sillen

4. Smält smöret och bryn det på medelvärme till det blir ljusbrunt. Häll över sillen.

5. Servera med färskpotatis!

Andra recept

Sillsmoothie

Sillsmoothie En riktig vitaminbomb, fylld med nyttigheter från apelsin, mango och sill.Ingredienser 4 port   2 dl färskpressad apelsinjuice 1 dl fryst mango 1 tsk ingefära 3 bitar Falkeskog Svartvinbärssill Gör såhär   1. Mixa alla ingredienser och servera i...

Bakad sötpotatis med kräftsill

Bakad sötpotatis med kräftsill En klassisk bakpotatis på Falkeskogs vis.Ingredienser 4 port   4 sötpotatisar Falkeskog Kräftsill Gräslök Isbergssallad Gör såhär   1. Baka sötpotatisen i 1-1,5 timme i 200°C. 2. Skär ett snitt i potatisen när den är färdig och...

Bloody Mary med tomatsill

Bloody Mary med tomatsill En klassisk brunchdrink som går hem i alla lägen – nu med en twist.Ingredienser 4 port   4 dl tomatjuice 1/2 pressad citron 1 msk worcestershiresås 1 krm salt 1 nypa vit- och svartpeppar Ett stänk av Tabasco efter tycke och smak...

Falkeskog Delikatesser AB

Orgnr: 559111-8772
Hamnplan 10 (Nogersunds hamn)
294 95 Sölvesborg
Ph: +46 (0) 456 64 61 00

Vår integritetspolicy

Copyright © Falkeskog Delikatesser AB