Falkeskogs Delikatesser

FISKSPECIALISTEN FRÅN BLEKINGE SKÄRGÅRD

Urvattnad med skinn

Urvattnad steksill i lag. Klar att steka.

Falkeskogs SteksillFörpackningar: 410 g

Förvaring: Kylskåp max 8°C

Falkeskog Stekt strömmingKlassiska strömmingsfiléer panerade i rågmjöl och inlagda i lag och lök. Stekta i vegetabilisk olja. Klara att äta.

 

Förpackningar: 330 g och 3,3 kg

Förvaring: Kylskåp max 8°C

Spara

Spara

Spara

Utan skinn, ej urvattnad

Saltsillfilé för stekning och egen inläggning. Bör urvattnas 10-12 timmar.

 

Falkeskogs SaltsillfiléFörpackningar: 200-300 g

Förvaring: Kylskåp max 8°C

Ej urvattnad

Hel saltsill med skinn och ben, i vacuumförpackning. Bör urvattnas 10-12 timmar.

 

Falkeskogs SaltsillFörpackningar: 200-300 g

Förvaring: Kylskåp max 8°C

Hållbarhet

Hur länge håller sig sillen när burken väl har öppnats?

 

Sill i klar lag

En öppnad glasburk med sill kan hålla sig i flera månader om den förvaras i kyl och om lagen täcker sillen helt.

 

Sill i krämig sås

En öppnad glasburk håller en till två veckor i kyl. Håller kortare tid än sill i klar lag eftersom den ofta innehåller mejeriprodukter och saknar syra. 

 

Matjes m.m.

Sill i konservburkar ska användas direkt när den öppnats. Får du sill över lägger du över den i en glas- eller plastburk med lagen. Behandlas som färskvara dvs 2-3 dagar i kyl.

 

Sill i vacuumförpackning

En öppnad förpackning med rå obehandlad fisk håller sig ett dygn i kylen.

 

Lita på dig själv

Tänk på att det bästa är att använda dina egna sinnen - titta och lukta. Finns det missfärgningar, mögel eller andra förändringar? Luktar det bra? Ser sillen bra ut och luktar normalt är den oftast tjänlig.