Falkeskogs Delikatesser

FISKSPECIALISTEN FRÅN BLEKINGE SKÄRGÅRD

Hela matjesfiléer i avlång plåtburk. En klassiker på midsommarbordet.

 

Falkeskogs MatjesfiléerFörpackningar: 200 g

Förvaring: Kylskåp max 8°C

En klassiker på midsommarbordet eller i den hemgjorda gubbröran.

 

Falkeskogs MatjessillFörpackningar: 200 g

Förvaring: Kylskåp max 8°C

Ett mildare alternativ med matjeskryddning.

 

Falkeskogs Matjessill i bit mildFörpackningar: 200 g

Förvaring: Kylskåp max 8°C

Exra fin matjesfilé inlagd på traditionellt vis, med smak av midsommar.

 

Falkeskogs MatjessillfiléFörpackningar:630 g och 1100 g

Förvaring: Kylskåp max 8°C

En "lyxmatjes" förpackad i tråg till fest eller vardag.

 

Falkeskogs MatjessillfiléFörpackningar: 260 g

Förvaring: Kylskåp max 8°C

 

 

Traditionell skarpsillfilé för smörgåsen eller Janssons frestelse.

 

Falkeskogs AnsjovisfiléFörpackningar: 100 g

Förvaring: Kylskåp max 8°C

 

Falkeskogs Ansjovis helFörpackningar: 630 g

Förvaring: Kylskåp max 8°C

Hållbarhet

Hur länge håller sig sillen när burken väl har öppnats?

 

Sill i klar lag

En öppnad glasburk med sill kan hålla sig i flera månader om den förvaras i kyl och om lagen täcker sillen helt.

 

Sill i krämig sås

En öppnad glasburk håller en till två veckor i kyl. Håller kortare tid än sill i klar lag eftersom den ofta innehåller mejeriprodukter och saknar syra. 

 

Matjes m.m.

Sill i konservburkar ska användas direkt när den öppnats. Får du sill över lägger du över den i en glas- eller plastburk med lagen. Behandlas som färskvara dvs 2-3 dagar i kyl.

 

Sill i vacuumförpackning

En öppnad förpackning med rå obehandlad fisk håller sig ett dygn i kylen.

 

Lita på dig själv

Tänk på att det bästa är att använda dina egna sinnen - titta och lukta. Finns det missfärgningar, mögel eller andra förändringar? Luktar det bra? Ser sillen bra ut och luktar normalt är den oftast tjänlig.